Adatvédelmi nyilatkozat

Név: RETI HUNGARY KFT.
Székhely: 2724 Újlengyel, Határ út 12.
Cégjegyzékszám:  13-09-167897
A bejegyző bíróság megnevezése: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
E-mail: reti@retihungary.hu

A www.retihungary.hu tulajdonosa különös figyelmet fordít az Ön adatainak védelmére. A www.retihungary.hu honlapjának látogatása során a technikai sajátosságoknak megfelelően adatok jutnak Önről a www.retihungary.hu tulajdonosának és karbantartóinak birtokába (RETI HUNGARY KFT.). Jelen Adatkezelési Nyilatkozat ezen adatok felhasználásáról tájékoztatja  Önt.

A böngészés során az Ön IP-címét, böngészőjének típusát, illetve az Önhöz rendelt 'cookie' azonosítót naplózzuk. Ezen adatokat egyrészt a honlap karbantartásához, másrészt statisztikai kimutatásokhoz, a honlap fejlesztéséhez, harmadrészt pedig értékesítési támogatás céljából tároljuk és dolgozzuk fel.

Bizonyos szolgáltatásokhoz, mint például a hírlevelekre való feliratkozáshoz, weben keresztül történő megrendeléshez, szükséges lehet az Ön egyéb adatainak megismerése is, például az Ön e-mail címe, neve, telefonszáma, számlázási és szállítási adatai. Ezeket az adatokat Ön nem köteles weboldalunkon megadni, azonban az adott szolgáltatást csak a kért adatok egy részének vagy teljes egészének a megadása után veheti igénybe. Utóbbi esetben az adatokat adatbázisban tároljuk, és statisztikai vagy értékesítés-támogatási céllal használjuk fel.

Az oldalunkra történő beregisztrálás együtt jár a levelezési rendszerünkbe való felvétellel, ami kb. heti 1 alkalommal tájékoztató hírlevelet jelenthet aktuális akciókról, eseményekről. Amennyiben nem kíván hírlevelet kapni, az első alkalommal a hírlevél végén szereplő link segítségével leiratkozhat a szolgáltatásról.


Adatvédelmi nyilatkozat

Az Ön által megadott adatokat a RETI HUNGARY KFT. kizárólag a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, illetve hírlevél küldése céljából tárolja. Adatait harmadik fél részére nem adjuk át, kivéve, ha az a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozónkként működik közre, pl. futárszolgálat, aki a RETI HUNGARY KFT. -től kapott adatokat semmilyen formában nem jogosult felhasználni, tárolni, illetve harmadik fél részére továbbadni. Adatai kezelésekor a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvénynek megfelelően járunk el.


Az információk tulajdonjoga

Kijelentjük, hogy a RETI HUNGARY KFT. birtokolja az oldalainkon látható információkat. A www.retihungary.hu oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos továbbá a tőlünk származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.
Aki a webáruházunkba regisztrálja magát, az adatvédelmi nyilatkozatunkat elfogadottnak tekinti, azzal  egyetért.


Adatkezelési szabályok

A webáruházban való vásárlás, és hírlevélre való feliratkozás önkéntes regisztráció.


Az Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

A SZEMÉLYES ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉS CÉLJA, JOGCÍME

A RETI HUNGARY KFT. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. Bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük közönségünket.

Felhívjuk a RETI HUNGARY KFT. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

A RETI HUNGARY KFT. adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információsza-badságról (Infotv.); 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
1997. évi CLV. törvény – a fogyasztóvédelemről (Fgytv.); 1998. évi XIX. törvény – a büntetőeljárásról (Be.);
2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
2003. évi C. törvény – az elektronikus hírközlésről (Eht.);
2005. évi CXXXIII. törvény – a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyo-mozói tevékenység szabályairól (SzVMt.); 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól  (Grt.),
2012. évi CLIX. törvény – a postai szolgáltatásokról (Postatv.).

A regisztrálónak, vásárlónak bármikor jogában áll személyes adatai kezelését indoklás nélkül megtagadni, illetve a regisztráció során tett hozzájáruló nyilatkozatait feltétel nélkül, ingyenesen visszavonni. Az egyes Adatkezelőknél az alábbi elérhetőségeken, online vagy postacímükön postai úton lehet leiratkozni, valamint a hozzájáruló nyilatkozatot visszavonni: email: reti@retihungary.hu címen, vagy a hírlevélben a leiratkozás gombra kattintva.
postai úton: 2724 Újlengyel, Határ út 12.

A rendszerünkben tárolt adatokat bizalmasan, az általad megadott keretek között kezeljük és azokat az adatkezelési felhatalmazással nem rendelkezők számára, a személyes hozzájárulásod nélkül nem adjuk  ki.

A regisztrációval, vásárlással hozzájárulsz ahhoz, hogy a megadott adataidat közvetlen üzletszerzési célból visszavonó nyilatkozatodig az Adatkezelők kezeljük. A regisztráció önkéntes, ezért az adatok megadása előtt, kérjük, mérlegeld a jelen pontban és a fentiekben foglaltakat!


Cookie-k (sütik) kezelése

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal cookie adatkezelése körében a következőket:

az adatgyűjtés ténye, az érintettek köre,
az adatgyűjtés célja,
az adatkezelés időtartama,
az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.


A „jelszóval védett munkamenethez használt cookie” és „biztonsági cookie-k”, esetén nem  szükséges  előzetes  hozzájárulást kérni az érintettektől.

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok. Az érintettek köre: a weboldalt látogató valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: a Felhasználók felhasználási szokásainak azonosítása és a látogatók nyomon  követése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetén a honlapok látogatásának befejezéséig, más esetben maximum 10 évig tart.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: a személyes adatokat az Adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai  alatt.

Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos   célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

Funkcionális cookie-k

Ezek a cookie-k növelik az oldal funkcionalitását azáltal, hogy néhány információt tárolnak az Ön beállításairól. Ilyen például  a weboldal lehetséges nyelvi változatainak kezelése,

Analizáló cookie-k

Ezek a cookie-k segítenek bennünket abban, hogy értékeljük weboldalunk teljesítményét, fejlesszük a tapasztalatok alapján az Ön felhasználói élményét.

Harmadik félhez kapcsolódó cookie-k

Érdekességek, hasznos tartalmak és látványos videók is megjelenítésre kerülhetnek oldalainkon. Ezek jellemzően a Facebook és YouTube oldalaíról származnak. A weboldalba kerülő ilyen jellegű tartalmak tartalmazhatnak különböző cookie-kat harmadik féltől, teljesen azonos módon, mint amikor Ön a Facebook vagy Youtube videómegosztó  oldalát látogatja vagy használja.

A munkamenet lezárultáig érvényes süti csak a böngésző bezárásáig marad a számítógépen.  A pontos érvényességi   idővel rendelkező (állandó) sütik törlésükig, de legkésőbb érvényességi idejük lejáratáig tárolódnak a  számítógépen.

A Google mint külső szolgáltató szintén sütit kezelhet céljai megvalósítása  érdekében.

A Google süti kezeléséről a http://www.google.com/intl/hu/policies/ címen kapható tájékoztatás az  adatkezelőtől.

Egyes szolgáltató partnerek remarketing, harmadik fél által üzemeltetett oldalon személyre szabott reklámok megjelenítése,  a felhasználók azonosítása, nyomon követése céljából a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és a későbbi internethasználat során olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit,  a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, azon weboldalak tekintetében, amelyeknél a külső szolgáltató cookie-ját használják.


A RETI HUNGARY KFT. honlapjának kapcsolati adatkezelése

 A honlapon közzétett e-mail címekre írt levelek szintén e-mailben érkeznek a RETI HUNGARY KFT. e-mail  postafiókjába.


A RETI HUNGARY KFT. tárhely-szolgáltatója a www.aprogsys.hu

A RETI HUNGARY KFT. a beérkezett leveleket, a küldő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az ügy elintézésétől számított legfeljebb 2 év múlva elteltével törli.

Amennyiben a RETI HUNGARY KFT. tevékenységével kapcsolatban kérdése, problémája merül fel, a jelen Tájékoztatóban  megadott elérhetőségeken léphet kapcsolatba a Felhasználó az adatkezelővel.


Jogorvoslati lehetőségek

Az érintett Felhasználó tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését vagy zárolását az adatfelvételénél jelzett módon,   illetve az adatkezelő feltüntetett elérhetőségein.

Az érintett kérelmére a RETI HUNGARY KFT. tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá adattovábbítás esetén annak jogalapjáról és címzettjéről. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 (harminc) napon belül (amennyiben más jogszabály erre rövidebb határidőt nem ír elő) közérthető formában – az érintett erre irányuló kérelmére írásban – adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be.

A RETI HUNGARY KFT. a személyes adatot helyesbíti, ha az a valóságnak nem felel meg és a valóságnak megfelelő személyes adat a rendelkezésére áll. A RETI HUNGARY KFT. zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését  kizárta.

Adatvédelmi hatósági eljárás.

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni: Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 06.1.391.1400

Fax: 06.1.391.1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap: http://www.naih.hu